Joomla Free Template by FatCow Hosting

OPINIE po kursach Warszawa, Poznań - kurs podstawowy i rozwijający - maj 2015

Dziękuję bardzo.
Dla mnie również był to mile spędzony czas, atmosfera była bardzo przyjemna, a organizacja bardzo dobra. Kurs był bardzo ciekawy i doskonale poprowadzony, zdobyłem dużo nowych i przydatnych umiejętności, oraz wiedzy. Dziękuję za zdjęcia - będą miłą pamiątką.
Pozdrawiam P.W.
P.S. Szkoda, że to już był ostatni poziom kursu Kinesiology Taping.


 

Szanowny Panie,
kurs zarówno podstawowy jak i rozwijający był na wysokim poziomie;-) Moja głowa nadal paruje z natłoku wiedzy;-) Atmosfera również rewelacyjna, fajni ludzie i "ekstremalny" Instruktor. Szkoda, ze takie szybkie tempo, bo nad niektórymi aplikacjami musiałam się zastanawiać. Skrypt imponujący, bardzo przydatny w pracy. Wiele pojęłam i szkoda, że tak krótko;-(
A.P.


 

Szanowny Panie Doktorze,
Dziękuję za przesłanie zdjęć z kursu. Chcę podziękować za kurs, jego prowadzenie i sposób przekazania ogromnej wiedzy przez Pana.
Pozdrawiam serdecznie . K.K.


 

Witam.
Dziękuję bardzo za wiadomość. Również było mi miło ponownie uczestniczyć w kursie prowadzonym przez Tomasza Senderka. Szkolenie rzeczowe, dające dużo świeżych wiadomości, ale dające też dużo do myślenia i analizowania. Teraz postaram sprawdzić wszystko w pracy z pacjentem. Myślę, że efekty będą dobre, bo już po kursie podstawowym sprawdziły się ''metody'' Tomasza.
Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w szkoleniach.
G.


Dziękuję za kurs i zdobycie kolejnego certyfikatu. Kurs rozwijający 30-31.05.2015r. Poznań. Kurs oceniam na 11 !!! W skali 1-10. Kurs na wysokim poziomie. Dużo nowych informacji. od pana Tomka można się wiele nauczyć.
Pozdrawiam E.

 

Opinie po Kursie Rozwijającym w Poznaniu 27-28.04.2013

Kurs rozwijający – powinien trwać 3 dni, jest zbyt mało czasu na przerobienie materiału.
Jak zwykle – fachowość, ogrom wiedzy, wszystko na temat.
Życzę wytrzymałości.


Z Kinesiology Tapingu II jestem bardzo zadowolona, skrypt w porównaniu do I z dawnych lat jest zaskakująco dobry. Dziękuję za te 2 dni owocnej pracy Laughing


Dzięki za pokazanie wielu nieograniczonych możliwości tapingu i za otwarcie wyobraźni w pracy z pacjentem. Duża wiedza, fajny przekaz Smile


Plusy:

  • odpowiada Pan na każde pytanie i stara się doradzić każdemu
  • wyjaśnia Pan bardzo klarownie, prosto i obrazowo
  • dzięki czemu kurs jest zrozumiały nawet dla studentów

 Minusy:

  • skrypt mógłby być szczegółowiej opisany
  • zdjęcia są super ale opis czasami krótki i niedokładny

Pozytywne:

  • świetna struktura kursu – odpowiednio rozplanowany czas zajęć i przerw, nie było znużenia
  • świetna jakość skryptu
  • osoba prowadząca – otwarty, jasno i klarownie tłumaczący problemy

Do poprawy:

  • proszę mówić wolniej, będzie łatwiej na spokojnie zrozumieć i przetrawić informacje
  • miejsce na notatki w skrypcie
  • a gdyby tak wydłużyć czas kursu do 3 dni? (pojawia się tyle pytań, że spokojnie byłoby co robić Smile

Opinie po Kursie Podstawowym w Poznaniu 25-26.04.2013

Fizjoterapeuta, II rok SUM, jeszcze nie pracujący

Super, że dużo praktyki i praca na konkretnych przypadkach, trochę mało kontroli ze strony prowadzącego.


23 lata w zawodzie (fizjoterapeuta)

Możliwość wykorzystania w terapiach o szerszym zakresie działania poza miejscem bólu.
Szerzej na kursie rozwijającym, w planie?
Pacjent jest całością.
Kompensacja, łańcuchy kompensacji?
Komunikacja i przekaz jasny.


Studentka III roku

Wszystkie wiadomości zrozumiałe.
Super tłumaczenie.
W pewnych momentach trochę za szybkie tempo.


7 lata w zawodzie (fizjoterapeuta)

Więcej praktycznych wskazówek, ewentualnie rozszerzenie kursu na 3 dni w celu omówienia wszystkich zagadnień.
Do zobaczenia na kursie rozwijającym Smile


20 lat w zawodzie (fizjoterapeutka)

  • czytelne i obrazowe przekazanie
  • miła atmosfera (fajne napięcie a zarazem wyluzowanie)
  • trochę mało czasu na trening
  • fajny i bardzo inteligentny prowadzący Smile, super poczucie humoru!!!

6 miesięcy w zawodzie

  • krótszy czas na wstęp a więcej czasu na aplikacje i analizę w tematach drugiego dnia
  • ogólnie SUPER, bardzo owocne zajęcia :)

Wasze opinie o kursie KT

Szanowni Państwo, zachęcamy do składania swoich opinii o kursach KT.

***

No name

Posted at 2012-12-03 12:46:22

 

 

 Jestem fizjoterapeutą. Byłem uczestnikiem kursu rozwijającego kinesiology taping prowadzonego przez Pana Tomasza Senderka we Wrocławiu. Kurs dał możliwość poznania metod dokładnej analizy zaburzeń, co pozwoli mi na nieograniczoną pracę z pacjentem.

***

 


***

Michał Podgórski

Posted at 2011-12-21 15:58:51

 

 

 Jestem studentem 4 roku wydziału lekarskiego i interesuję się ortopedią. Byłem na kursie podstawowym i uważam, że był rewelacyjny! Znalazłem na nim to czego bardzo często brakuje na zajęciach na uczelni - podejście do pacjenta jako całości, a nie leczenie jego pojedynczych objawów. Super jest to, że nie trzeba się uczyć niczego na pamięć, a wystarczy myśleć i słuchać co mówi pacjent. Myślałem, że zajęcia od 9 do 18 będą bardzo męczące, ale teoria jest cały czas przeplatana przez praktykę i nawet nie wiadomo kiedy upływa te 9 godzin. Polecam ten kurs nie tylko fizjoterapeutom, ale również studentom medycyny - on bardzo poszerza horyzonty!

***

 


 

No name

Posted at 2012-01-27 11:36:32

 

 

 Jestem studentem I roku II stopnia Fizjoterapii na uczelni AWF Wrocław. Byłem uczestnikiem kursu podstawowego Kinesiology Taping prowadzonego przez Pana Tomasza Senderka, a organizowanego przez MKMedica we Wrocławiu. Kurs oczywiście był dla mnie czymś przełomowym, zmieniającym sposób patrzenia na pewne rzeczy związane z mechaniką ciała oraz cały zakres diagnostyki funkcjonalnej. Naturalnie mam zamiar kontynuować kurs w niedługim czasie. Obawiam się, iż co więcej napiszę, może zostać odebrane jako próba przypodobania się ale muszę nadmienić, że ten jedyny kurs nauczył mnie więcej niż przez te 4 lata studiowania oraz praktyk w zawodzie. Zdanie to podzielają także moi koledzy obecni na tym kursie :).

***

 


 

Paweł

Posted at 2012-03-01 10:17:12

 

Piszę do Pana, ponieważ chciałem wyrazić opinię na temat szkolenia Kinesiology Tapingu, które odbyło się w Poznaniu 23-24.02.2012.
Po pierwsze bardzo się cieszę z podejścia, jakie Pan prezentuje - lubi Pan mówić, a mówi Pan ciekawie. Nie wiem, jakie wrażenie odnoszą inni, ale ja zaszczepiłem sobie zupełnie nowe podejście do pacjenta, bardziej holistyczne, które zmusza do częstszego zadawania pytania "dlaczego?".

Jestem usatysfakcjonowany z faktu, że wymagał Pan od nas przetwarzania swoich słów, ciągłego myślenia, angażowania się w rozpatrywany problem, a muszę przyznać, że to ciągłe przetwarzanie informacji stawało się czasem toporne, może dlatego, że nie praktykuję osteopatii w zasadzie w ogóle, ale planuję w przyszłości rozszerzyć swoją wiedzę na ten temat.

Po pańskim wykładzie zdałem sobie sprawę, że plastrowanie dynamiczne jest dobre na tyle, na ile ktoś rozumie organizm ludzki i całą historię związaną ze strukturami powięziowo-mięśniowymi. Po przeczytaniu wybiórczo kilku wątków z "Taśm Anatomicznych" Myersa zaintrygował mnie temat powięzi jako tak niebywale ważnej i zapomnianej struktury w świetle rehabilitacji.

 

***

.